Elokuvan ohjaajalla on suuri merkitys siihen, onko jokin elokuva hyvä vaiko huono. Toinen mielipide voisi tosin olla, että näyttelijöistä se elokuva muistetaan mutta kukapa niitä näyttelijöitä ohjaa työssään ellei juuri se elokuvan ohjaaja.

Aikojen saatossa ovat monet ohjaajat jääneet katsojien mieleen. Jos etsitään jännityselokuvien mestaria, niin Alfred Hitchcock oli sarjassaan hyvä esimerkki siitä. Monet pitävät häntä yhä mestarillisena ohjaajana vaikka hänen kuolemastaan onkin jo aikaa. He ovat valmiita pitämään kiinni kannastaan, ettei hänen jälkeen tule ketään toista ohjaajaa, joka osaisi tehdä samanlaisia mustalla huumorilla höystettyjä, nerokkaita elokuvia.

Myöskin Francis Ford Coppola oli arvostettu elokuvaohjaaja, joka sai arvostetun Oscar-palkinnon viidesti ja tunnetaan varmaan parhaiten Kummisetä-elokuvistaan, vaikka toki muitakin elokuvia hän ohjasi. Elokuvamaailmassa on Hitchcockin lisäksi nähty muitakin ohjaajia jotka halusivat rikkoa rajoja, ja ehkä siitä syystä Stanley Kubrick on jäänyt niin monen mieleen omalaatuisista elokuvista kuten Kellopeliappelsiini ja Hohto. Hänen uraansa kritisoitiin paljon juurikin elokuvien aiheiden takia, mutta mikä olisikaan paras tapa saada hieman hämmennystä aikaiseksi ja saada ihmiset muistamaan oma nimi kuin tehdä jotakin muuta, mikä poikkeaa valtavirrasta.

Hollywoodista tulee myös monia muitakin arvostettuja ja tunnettuja ohjaajia kuten Tähtien sodasta ja Indiana Jonesista tuttu George Lucas, Jurassic Parkin, ET:n ja Schindlerin listan ohjaaja Steven Spielberg, Kill Bill-elokuvien Quentin Tarantino sekä moni muu.
Myös Suomessa on lukuisia kuuluisia ohjaajia mm. Hollywoodiin päätynyt Renny Harlin, Tuntematon sotilas Edvin Laine, Matti Kassila, Dome Karunkoski, Aku Louhimies jne.