Näyttelijöitä, samoin kuin näyttelijättäriä on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen vaikka sen joutuvat aina joskus tekemään kun palkitaan näyttelijöiden roolisuorituksia. Helpompi on siis sanoa että ketkä näyttelijättäristä ovat jääneet ihmisten mieleen ja mistä syystä.

Varmaan moni tänä päivänäkin osaisi mainita joitakin vanhoista elokuvista tuttuja näyttelijöitä kuten Marilyn Monroe, Audrey ja Katherine Hepburn, Bette Davis, Ingrid Bergman, Vivien Leigh, Ava Gardner, Rita Hayworth, Elizabeth Taylor sekä Judy Garland. Tätäkin listaa voisi jatkaa vaikka kuinka kauan, mutta parempi siirtyä hieman eteenpäin.

Meryl Streep kuuluu Hollywoodin luottonaisiin yhä, vaikka onkin ollut jo kauan mukana. Hän on kuin viini, joka paranee kypsyessään. Jodie Foster ja Sharon Stone alkavat olla jo hieman ulkona näistä kinkereistä, vaikka molemmat ovat todella hienoja näyttelijöitä. Ehkäpä heillekin löytyisi jokin sopiva rooli lähitulevaisuudessa. Nicole Kidmankin on tehnyt hyvää uraa, ja hänellä on parhaillaankin monta rautaa tulessa. Suomessa hänet muistetaan myöskin heilastelustaan Suomen oman elokuvaohjaajan eli Renny Harlinin kanssa.

Sitten tulee seuraavaksi lista naisia, jotka eivät paljoa esittelyjä kaipaa. Angelina Jolien, Julia Robertsin, Scarlett Johanssonin, Jennifer Anistonin, Cameron Diazin, Cate Blanchettin, Halle Berryn, Kate Winsletin, Sandra Bullockin ja Drew Barrymooren tuntevat varmaan kaikki. He ovat kaikki olleet mukana lukuisissa elokuvissa ja toiset heistä ovat enemmän palkattuja kuin toiset, saaneet ehkä palkintojakin urallaan ja toiset ehkä ovat vasta olleet nimettyinä. Myöskin Mila Kunis, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, Natalia Portman sekä Kristen Stewart ovat jääneet katsojien mieleen.

Suomalaisista näyttelijöistä mieleen ovat ainakin jääneet Laura Malmivaara, Pamela Tola, Minna Haapkylä, Krista Kosonen, Tiina Lymi ja monet muut. Ei ole kauan kun kuulimme suru-uutisen kun hyvä naisnäyttelijä Miina Maasola menehtyi usean kuukauden kooman jälkeen, johon hän joutui jouduttuaan auto-onnettomuuteen.