Elokuvat ja niiden sankarit ovat tehneet monista peleistä suosittuja. Suosittujen leffojen tarina ja tapahtumat on helppo valjastaa mielenkiintoisiksi myös pelimaailmassa. Taustalla on juoni jo valmiina, eikä sitä tarvitse enää selittää pelissä uudestaan auki pelaajille. Batmanin tarina tai arpinaaman juoni tunnetaan jo ennen peliin uppoutumista.

movie-clapper-board-vector_MkXLJbwO_L

Tästä on toki hyötyä pelintekijöille, mutta samalla suosittu leffa asettaa tekijöille haasteita. Sankareiden faneilla on tietyt odotukset ja ennakkokäsitykset pelien suhteen, joten pelin on pysyttävä osittain leffasta tutussa osassaan mutta jotain uuttakin sen on ammennettava.

Ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä

Leffat ovat otollisia pelimaailman vaatimuksia ajatellen. Niiden sankarit ovat usein mielenkiintoisia, erilaisia peleissä viliseviä symboleita on helppo napsia leffan juonesta ja musiikkimaailmakin on jo valmiina. Pienin lisäefektein pelaaja uppoutuu helposti leffan tunnelmaan. Elokuvaa seuratessa katsoja on passiivisessa roolissa mutta pelin aikana hän pääsee vaikuttamaan lopputulokseen.

Leffoista ammentavia pelejä

Jurassic Park nousi melkoiseen suosioon julkaisu vuonna 1993. Eläintarhan kokeista maailmaan palanneet dinosaurukset loivat tiiviin tunnelman leffateattereihin, ja siihen aikaan elokuvan erikoisefektit tuntuivat vavisuttavilta. Alkuperäisen elokuvan tunnelma on tallella, mutta erikoisefektit tuntuvat nykypäivänä vanhahtavilta. Suosittu leffa on valjastettu pelimaailmaan joten Jurassic Parkiin pääsee nykyisin myös kolikkopelien kautta.

Batmanin seikkailut vetävät salit täyteen jokaisen uuden osan myötä. Batmanin taika ei haihdu, siitä pitää huolen surullisen hahmon sankari sekä joukko muita mielenkiintoisia tähtiä kuten Jokeri. Batman leffaan liittyvä peli Dark Knights on jättipottipeli, jonka voi löytää pelattavaksi vaikka osoitteesta Nettikasinovertailu.info. Sen toteutuksessa on käytetty hienosti korkeatasoista grafiikkaa ja efektejä, aivan kuten itse leffassakin. Napakymppi Batman-elokuvien ystäville.

The Invisible Man on vuonna 1933 ilmestynyt elokuva, jossa pääosassa on näkymättömäksi muuttunut mies. Kulttimaineeseen noussut elokuva on pysynyt suosiossa. Nyt kyseisestä elokuvasta on tehty samanniminen peli The Invisible Man. Legendaarinen leffa elää ja toimii hyvin myös pelinä, sillä se on toteutettu hienosti elokuvaa kunnioittaen, ja grafiikka sekä hyvät bonuspelit koukuttavat pelaajan mukaan tunnelmaan.

Vuonna 1982 ilmestynyt Scarface on kovaotteinen toimintaleffa Tony Montanasta ja alamaailmasta. Pääosan esittäjä Al Pacinolle elokuva oli ponnistus tähtiin, sen jälkeen Pacino on näytellyt muissakin mafiaelokuvissa mutta myös tyystin erilaisissa rooleissa. Kolikkopelinä Scarface vie taatusti Pacinon ihailijat mukanaan, elokuvan ja päätähden charmia on mahdoton vastustaa.