Ovatpa tähtäimessäsi sitten elokuvafestivaalit, teatterilevitys, YouTube- tai Vimeo-elokuva, työstäsi tiedottaminen ja makupalojen tarjoaminen on oleellinen osa elokuvantekoa. Mitä laajemmin saat tiedotettua elokuvastasi, sitä enemmän nostetta pystyt luomaan jo ennen ensi-iltaa. Markkinointisuunnitelman teko on harvoin elokuvantekijän suosikkivaihe.Hyvän suunnitelman luominen on kuitenkin tärkeä osa prosessia, jotta yleisösi voisi löytää elokuvasi. Elokuvan mainostaminen tulisi aloittaa jo paljon ennen materiaalin lopullista purkittamista, eli suunnitelma on hyvä tehdä valmiiksi jo ennen kuvausten aloittamista. Oheistuotteet, internet ja sosiaalinen media tarjoavat hyviä ja edullisia tapoja edistää elokuvasi myyntiä ja levitystä, vaikka budjettisi ei riittäisi suuriin mainoskampanjoihin. Tämä artikkeli tarjoaa hyviä vinkkejä siihen, miten saat yleisön innostumaan projektistasi!

Oheistuotteet markkinoinnissa

Erilaiset oheistuotteet ovat erinomainen keino tuoda elokuvaasi esille sekä ennen projektin valmistumista että myös ensi-illan jälkeen. Niitä on hyvä tarjota niin faneille, tiimille kuin elokuvasi rahoittajille mainoslahjana. Yleisösi voi myös ostaa oheistuotteitasi elokuvan valmistuttua ja näin ne kasvattavat osaltaan tuottoasi. Nykyisin tuotteiden tilaaminen on vaivatonta nettikaupoista. Voit suunnitella ja painattaa haluamasi viestin erilaisiin tuotteisiin ja näin luoda omalaatuista, mielikuvituksellista mainontaa projektillesi. Perinteisten t-paitojen, kahvikuppien ja lippalakkien lisäksi axonprofil.fi -sivustolla on saatavilla myös harvinaisempia vaihtoehtoja viestisi painattamiseen: voit markkinoida elokuvaasi vaikka suklaakolikossa tai stressipallossa! Luomalla omannäköisiä tuotteita pystyt erottautumaan ja saat yleisösi kiinnostumaan elokuvastasi. Oheistuotteiden suunnittelu ja tilaaminen on myös yksi edullisimmista tavoista välittää viestiä ja luoda nostetta elokuvallesi.

Internet ja sosiaalinen media hyötykäyttöön

Nettisivuston luominen on yksi oleellisimmista elokuvamarkkinointiin liittyvistä tehtävistä. Sivustolla voit jakaa traileriasi, tuoda esiin elokuvasi oheistuotteita ja tiedottaa projektisi edistymisestä. Sivustoasi on myös helppo jakaa sosiaalisessa mediassa lisäten näin tietoisuutta. Erilaiset sosiaalisen median alustat ja internethakupalvelut tarjoavat helppokäyttöisiä ja edullisia markkinoinninvälineitä. Näillä työkaluilla pystyt samoin kohdentamaan markkinointiasi haluamallesi yleisölle. Sosiaalinen media tarjoaa myös ilmaisen mahdollisuuden jakaa tietoa ja kasvattaa yleisöä. Kannustamalla fanejasi jakamaan sisältöäsi, kuten traileriasi ja tietoa oheistuotteistasi, voit saavuttaa laajan katselijakunnan jo ennen kuin elokuvasi on virallisesti ilmestynyt. Ota yhteyttä bloggareihin ja vloggareihin tarjomalla heille traileriasi katsottavaksi ja innostamalla heitä kertomaan elokuvastasi omalle yleisölleen. Oheistuotteiden tarjoaminen sosiaalisen median vaikuttajille on hyvä tapa luoda verkostoa projektisi tulevaisuutta ajatellen.